Meteen naar de inhoud

Beste bouwpakketten onder 25 euro – Veel keuze!

Op deze pagina

Het is niet altijd nodig veel geld aan een leuk bouwpakket uit te geven. Zo zijn er zeker voor beginnende bouwers hele leuke pakketten te krijgen voor onder de 25 euro.

Top 10 bouwpakketten tot 25 euro

Hieronder behandelen we de 10 leukste bouwpakketten die je voor minder dan 25 euro kunt krijgen. Verwacht hier iets complexere modellen dan in de lijst met beste pakketten onder 15 euro. Een ding is zeker, je kunt hier veel plezier aan beleven!

10. Star Wars Millennium Falcon

Star Wars Millennium Falcon

De Millennium Falcon is een fictief ruimteschip in de Star Wars franchise. Het aangepaste YT-1300 Corellian light vrachtschip wordt voornamelijk bestuurd door de Corellian smokkelaar Han Solo (Harrison Ford) en zijn Wookiee eerste stuurman Chewbacca (Peter Mayhew). Ontworpen door de Corellian Engineering Corporation (CEC), de sterk aangepaste YT-1300 is duurzaam en modulair, en wordt als het op een na snelste schip in de Star Wars canon genoemd.

9. HMS Victory 1:450

H.M.S. Victory

De HMS Victory is een eersteklas schip van de lijn van de Royal Navy met 104 kanonnen, besteld in 1758, gebouwd in 1759 en te water gelaten in 1765. Het is vooral bekend om haar rol als het vlaggenschip van Lord Nelson in de Slag om Trafalgar op 21 oktober 1805.

Daarnaast was ze Keppels vlaggenschip in Ushant, Howe’s vlaggenschip in Cape Spartel en Jervis’ vlaggenschip in Cape St Vincent. Na 1824 werd ze gedegradeerd tot de rol van havenschip.

In 1922 werd ze naar een droogdok in Portsmouth, Engeland, overgebracht en als museumschip bewaard. Sinds oktober 2012 is ze het vlaggenschip van de First Sea Lord en is het oudste marineschip ter wereld dat nog steeds in dienst is, met 241 jaar dienst vanaf 2019.

Lees ook:  Spoorbreedte en Schaal Begrijpen | Tips voor Beginners

8. Volkswagen Beetle 1:32

Volkswagen Beetle

Jarenlang was de Volkswagen Kever de auto waarin alles begon. Ontelbare jongeren leerden er in te rijden.

7. U-Boot Typ XXI U 2540 & Interieur 1:144

U-Boot Typ XXI

Begin 1945 had Duitsland met het type XXI de meest geavanceerde onderzeeër ter wereld in die tijd. Door de vele technische innovaties was hij in staat om onbeperkt onder water te varen, omdat de dieselmotoren de benodigde frisse lucht door een speciale snorkel naar binnen haalden. Hij had een lineaire vorm die ontworpen was voor het varen onder water en zijn batterijcapaciteit was drie keer zo groot in vergelijking met die van andere schepen.

6. Airbus Heli EC135 ANWB 1:72

Airbus Heli EC135

De EC135 is een van de modernste lichte hulphelikopters. Het interieur biedt ruimte voor een complete set reddingsmiddelen. Geluidsniveaus en ongevalsrisico’s worden verminderd door de gehulde staartrotor, de zogenaamde Fenestron. De noodredding bij een ongeval is aanzienlijk verbeterd met de introductie van medische helikopters met noodartsen. De ANWB Medical Air Assistance maakt om deze reden gebruik van verschillende EC135’s als noodreddingshelikopters.

5. Boeing 787-8 Dreamliner 1:144

Boeing 787-8 Dreamliner

De Boeing 787 is een nieuw ontwikkeld tweemotorig straalvliegtuig met een brede romp dat een nieuw niveau van kostenefficiëntie voor de luchtvaartmaatschappijen aantoont. Het is het eerste commerciële vliegtuig met een romp die grotendeels uit koolstofvezelversterkte composietmaterialen is opgebouwd. De exploitatiekosten zijn 10% lager dan die van een Boeing 767, dankzij een lager brandstofverbruik en een gewichtsbesparing van 20%. Er zijn twee typen motoren beschikbaar, de RR Trent 1000 en de GEnx.

4. R.M.S. Titanic 1:700

R.M.S. Titanic

De RMS Titanic is waarschijnlijk het beroemdste schip ter wereld. Iedereen kent haar tragische verhaal van de botsing met de ijsberg tijdens haar eerste reis en het zinken in het ijskoude water van de Noord-Atlantische Oceaan in de nacht van 15 april 1912.

Lees ook:  Waarom de modelbouw hobby goed voor u is!

3. Supermarine Spitfire 1:72

Supermarine Spitfire

“Het beroemdste Britse vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog had uitstekende vluchtkenmerken en -prestaties. De eerste serie machines werd in juli 1938 afgeleverd. De RR Merlin-motor maakte 1.470 pk topsnelheid: 594 km / h.
De Spitfire is waarschijnlijk het meest legendarische vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het werd in talloze variaties doorlopend gebouwd tot ver na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er werden er meer dan 22.500 gebouwd. De 12 cilinder Merlin motor met in eerste instantie 1.175 pk die speciaal voor de Spitfire was ontworpen was zo uitstekend, dat hij ook in de VS in licentie werd gebouwd. De RAF had de Spitfire Mk I al voor het begin van de Tweede Wereldoorlog in hun Fighter Wings geïntroduceerd. Zij hebben hun vermogen bewezen in de Slag om Engeland. De eerste Spitfire Mk II verliet de fabriek in Castle Bromwich al in augustus 1940. Het werd nu standaard voorzien van een 3-bladige propeller en kreeg extra bepantsering voor de piloot. In totaal werden er 990 Mk II Spitfires gebouwd.

2. U.S.S. Enterprise 1:720

U.S.S. Enterprise

De nucleair aangedreven Enterprise is het eerste vliegdekschip in zijn soort en is een van de grootste schepen ooit gebouwd. Op 25.11.1961 werd dit gigantische vliegdekschip in gebruik genomen. Acht watergekoelde reactoren genereren een totale opbrengst van 300.000 pk, waarmee het schip een gemiddelde snelheid van 35 knopen haalt. De waterverplaatsing is 75.700 ton en de cockpit is 76,8 meter breed. Gemiddeld zijn er 414 officieren en 4.260 bemanningsleden aan boord. Omdat de onderneming door haar nucleaire aandrijving onafhankelijk is van externe bevoorrading, zijn er grote brandstofdepots beschikbaar voor de vliegtuigen aan boord. De grootste en modernste vliegtuigen van de Amerikaanse marine kunnen vanaf de Enterprise worden ingezet.

Lees ook:  Wat is de beste schaal voor uw eerste modeltrein of modelspoorbaan?

1. Battleship Bismarck 1:700

Battleship Bismarck

De Bismarck was de eerste van twee Bismarck-klasse slagschepen die voor de Kriegsmarine van nazi-Duitsland werden gebouwd. Genoemd naar kanselier Otto von Bismarck, werd het schip in juli 1936 op de scheepswerf Blohm & Voss in Hamburg neergezet en in februari 1939 te water gelaten. De werkzaamheden werden in augustus 1940 voltooid, toen het schip in dienst werd gesteld van de Duitse vloot. Bismarck en haar zusterschip Tirpitz waren de grootste slagschepen die ooit door Duitsland werden gebouwd en twee van de grootste die door een Europese grootmacht werden gebouwd.