Ga naar de inhoud

De 10 beste metalen modelbouwpakketten – verrijk uw verzameling

Bouwpakketten vind je allerlei soorten en maten. Zo is de materiaalkeuze ook een belangrijke overweging als u begint aan een nieuw project. Metalen bouwpakketten zijn in opkomst en zie je ook steeds vaker in de winkel liggen.

Bent u op zoek naar iets meer traditioneels? Bekijk dan onze leukste bouwpakketten van boten en schepen!

Leukste metalen bouwpakketten

Maar wat zijn nu echt de mooiste metalen bouwpakketten? Om u op weg te helpen bij het kiezen van uw volgende project hebben wij de 10 beste leukste bouwpakketten van metaal voor u op een rij gezet. Lees dus snel verder

10. B17 Flying Fortress

Metal Earth Modelbouw 3D B17 Flying Fortress - Metaal
B17 Flying Fortress: Een 4-motorige zware bommenwerper gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Het was een krachtige, hoogvliegende, langeafstandsbommenwerper die in staat was zich te verdedigen en terug te keren naar huis, ondanks grote schade opgelopen in de strijd.

 

9. London Tower Bridge

Metal Earth Modelbouw 3D London Tower Bridge - Metaal
London Bridge verwijst naar verschillende bruggen die de rivier de Theems hebben overspannen tussen de stad Londen en Southwark, in het centrum van Londen. De huidige overgang, die in 1973 werd geopend voor het verkeer, is een kokerbrug van beton en staal. Het verving een 19de-eeuwse stenen brug, die op zijn beurt een 600 jaar oude middeleeuwse structuur verving. Deze werd voorafgegaan door een opeenvolging van houten bruggen; de eerste werd gebouwd door de Romeinse stichters van Londen.

Lees ook:  Geld Besparen op de Aankoop van Modeltreinen | Onze Tips

8. Brothers Wright vliegtuig


Brothers Wright vliegtuig: Op 17 december 1903 bestuurde Orville Wright het eerste gemotoriseerde vliegtuig op een hoogte van 20 voet boven een door de wind geteisterd strand in North Carolina. De vlucht duurde 12 seconden en besloeg 120 voet.

 

7. Star Wars X-Wing

Is a starfighter from the original Star Wars trilogy and the expanded universe. They are depicted as the primary interceptor and dogfighter of the Rebel Alliance and the New Republic.

Star Wars X-Wing: Een starfighter uit de originele Star Wars trilogie en het uitgebreide universum. Ze worden gezien als de primaire onderschepper en strijder van de Rebel Alliance en de Nieuwe Republiek.

 

6. Eiffel Toren

Metal earth Eiffel Tower - Bouwpakket
Gelegen op de Champ de Mars in Parijs, is de Eiffeltoren uitgegroeid tot een wereldwijd icoon van Frankrijk en een van de meest herkenbare bouwwerken in de wereld. Genoemd naar de ontwerper, ingenieur Gustave Eiffel, werd de toren gebouwd als toegangspoort tot de wereldtentoonstelling van 1889 en staat op een hoogte van 1.063 voet. Het was het hoogste door de mens gemaakte bouwwerk ter wereld tot de bouw van het Chryslergebouw in 1930.

 

5. Empire State Building

Metal earth Empire State Building - Bouwpakket

Het Empire State Building is het hoogste gebouw in New York City. Dit 102 verdiepingen tellende gebouw stijgt 1.250ft boven de stad op het kruispunt van Fifth Avenue en West 34th Street. De naam is afgeleid van de bijnaam New York, de Empire State.

 

4. Drumset

Metal Earth Drumset - 3D puzzel
Drumstel is een verzameling van drums en andere percussie-instrumenten die zijn opgezet om door één speler te worden bespeeld. De eerste bekende voorlopers van het moderne drumstel zijn ontstaan in de tijd van Vaudeville.

 

3. Goederentrein

Metal Earth Modelbouw 3D Goederentrein - Metaal
Deze 5-delige modeltrein bestaat uit vijf stalen platen van 4″ x 4″ waaruit losse onderdelen kunnen worden verwijderd om met behulp van tabs en gaten een museumkwaliteitsmodel samen te stellen. Deze goederentrein set bestaat uit 5 treinwagons inclusief de Diesellocomotief, Gondelwagen, Box Car, Hopper Car en Off Center Caboose. De aangesloten modellengte is meer dan 40 centimeter.

Lees ook:  Hoe maak je een modelbouw auto? Volg dit stappenplan

 

2. Windmolen

metalen bouwpakket windmolen
De term windmolen is afgeleid van het feit dat ze worden gebruikt om graan te malen. De eerste windmolens verschenen in Europa in de 12e eeuw in het noordwesten van Frankrijk en het zuiden van Engeland. Op het hoogtepunt van hun populariteit waren sommige windmolens in staat om meer dan 1,5 megawatt aan vermogen te produceren, een niveau dat pas in 1988 weer werd bereikt.

 

1. Star Wars R2D2

Metal earth Star Wars R2D2 - Bouwpakket
R2-D2 is een robot karakter in het Star Wars Universe. Een Astromech droid is een belangrijk personage in alle Star Wars Films.

En R2-D2 staat ook op onze lijst met leukste bouwpakketten van de Star Wars franchise, bekijk deze dus ook eens!