Ga naar de inhoud

Beste modelbouwpakketten onder 50 euro – Modellen met veel detail

Zodra ja besluit wat meer geld uit te willen geven aan een modelbouwpakket (zeg vanaf 25 tot 50 euro) dan begint kwaliteit echt zichtbaar te worden. Bouwpakketten worden nu een stuk gedetailleerder en groter. Dus je kunt hier veel meer tijd aan besteden, wat vaak netto op minder geld per besteed uur uitkomt voor mijzelf. Geen slechte investering dus!

Top 10 modelbouwpakketten tot 50 euro

Hieronder behandelen we de 10 leukste bouwpakketten die je voor minder dan 50 euro kunt krijgen. Nu zijn we bij de meer complexere modellen aangekomen die ook een stuk meer tijd kosten. Je zult hier over het algemeen meer tijd (en ruimte) aan kwijt zijn dan de bouwpakketten tot 25 euro. Een ding is zeker, je kunt hier veel plezier aan beleven!

10. Citroen 2CV 1:24

Citroen 2CV

De Citroën 2CV (Frans: “deux chevaux” of “deux chevaux-vapeur”) is een luchtgekoelde voormotorige, voorwielaangedreven economy car die in 1948 op de Parijse Mondial de l’Automobile werd geïntroduceerd en door Citroën voor de modeljaren 1948-1990 werd geproduceerd.

9. Kenworth Aerodyne 1:32

Kenworth Aerodyne

Een eenvoudig te bouwen modelbouwkit van de Kenworth COE (=Cabin over the engine of Cabine over de motor in het Nederlands) Aerodyne die is geclassificeerd als klasse 8 – de hoogste klasse, in de US Heavy Transport Vehicle classificatie tabel.

Lees ook:  Zo help je je kinderen bij het vinden van een leuke hobby

8. Black Pearl 1:150

Black Pearl

Een modelbouwpakket van de legendarische Black Pearl het schip onder leiding van kapitein Jack Sparrow in de filmserie CURSE OF THE CARIBBEAN. In het vijfde deel, SALAZAR’s REVENGE, staat Jack tegenover de angstaanjagende kapitein Salazar, die elke piraat op open zee wil doden.

7. Volkswagen Kever 1968 1:24

Kever 1968

De Volkswagen Kever is officieel het Volkswagen Type 1, informeel in het Duits de Käfer (wat “kever” betekent) en bekend onder vele andere bijnamen in andere talen, is een twee-deurs auto met een achtermotor die bestemd is voor vijf inzittenden (later werden kevers in een aantal landen tot vier personen beperkt), en die van 1938 tot 2003 werd geproduceerd en op de markt gebracht door de Duitse autofabrikant Volkswagen (VW).

1968 was een jaar van grote veranderingen. Het meest in het oog springend waren de nieuwe grotere, hoger gemonteerde C-profiel bumpers. Aan de achterzijde werden nieuwe, grotere achterlichten toegepast, die plaats boden aan achteruitrijlampen, die voorheen afzonderlijke bumpermontage-units waren.

Kevers wereldwijd kregen de ’67 Noord-Amerikaanse stijl verticale koplamp plaatsing, maar met vervangbare koplampen die voldoen aan de ECE-voorschriften in plaats van de Amerikaanse verzegelde balken. Andere verbeteringen waren een nieuwe gasvuller aan de buitenzijde met een veerbelaste klep, waardoor het niet meer nodig was de kofferbak te openen om te tanken.

6. B-17F Memphis Belle 1:48

B-17F Memphis Belle

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Boeing B-17 een synoniem voor de zwaarbewapende strategische bommenwerper. De Boeing B-17F was ook de eerste Flying Fortress die met behulp van massaproductietechnieken werd gebouwd. Het bekendste toestel uit deze serie was een B-17F die op 15 juli 1942 werd geleverd en in dienst kwam bij het 324th Bomber Squadron in Engeland.

Lees ook:  Geld Besparen op de Aankoop van Modeltreinen | Onze Tips

Haar bemanning noemde haar de Memphis Belle naar de vriendin van haar piloot, luitenant Robert K. Morgan. Ze werd bekend door het feit dat ze officieel erkend werd als de eerste Amerikaanse Army Air Force bommenwerper die 25 missies in Europa overleefde en vervolgens de ster werd van een propagandafilm gemaakt in Hollywood. Na deze missie kregen de Memphis Belle en haar bemanning het bevel terug te keren naar de Verenigde Staten. Later werd ze gekocht door de stad Memphis en gebruikt als een Open Air Memorial. In totaal werden er in totaal 12.677 B-17’s gebouwd.

5. McLaren 570S 1:24

McLaren 570S

De McLaren 570S is een sportwagen ontworpen en geproduceerd door de Britse autofabrikant McLaren Automotive. Hij werd onthuld op de New York International Auto Show van 2015.McLaren voorspelt dat het model zal helpen het verkoopvolume van het bedrijf tegen 2020 te verdrievoudigen.

4. Shelby Mustang GT 350 1:24

Mustang GT 350

In 1964 werd op de internationale tentoonstelling in New York een fraai vormgegeven coupé, speciaal ontwikkeld voor de jongere bestuurder, aan het publiek getoond. Deze sportieve en zuinige Ford Mustang GT 350.

3. Batavia 1:150

De Batavia was het vlaggenschip van de VOC. Het werd in 1628 gebouwd in Amsterdam, de Republiek der Nederlanden. Batavia voer op haar eerste reis naar de hoofdstad van Nederlands-Indië, Batavia.

Het schip verongelukte op de Houtman Abrolhos voor de kust van West-Australië. Het wrak doodde ongeveer 40 van de 341 passagiers. Een muiterij onder de overlevenden leidde tot een bloedbad.

In de Shipwreck Galleries in Fremantle van het West-Australisch Museum zijn relikwieën te zien die uit het wrak zijn geborgen.

Lees ook:  Modelbouw voor volwassenen - handige tips om te weten!

2. 100 Jaar Titanic 1:400

R.M.S. Titanic

De RMS Titanic is waarschijnlijk het beroemdste schip ter wereld. Iedereen kent haar tragische verhaal van de botsing met de ijsberg tijdens haar eerste reis en het zinken in het ijskoude water van de Noord-Atlantische Oceaan in de nacht van 15 april 1912.

Deze geschenkset komt met allerlei leuke extra documentatie om jezelf echt onder te dompelen in het ontwerp van dit prachtige schip.

1. VW T1 Samba Bus 1:24

T1 Samba

Het origineel van alle huidige bestelwagens en transporteurs gaat terug tot de platformwagen die eind jaren veertig van de vorige eeuw werd gebruikt voor intern transport bij de Volkswagenfabriek in Wolfsburg. Het inspireerde de Nederlandse importeur Ben Pon met het idee van een transportvoertuig. Eind jaren veertig ontwikkelde VW verschillende prototypes voor een ruim voertuig dat geschikt was voor transportdoeleinden. Uiteindelijk is hier de VW T1 Samba uitgekomen.