Ga naar de inhoud

Beste modelbouwpakketten van boten en schepen – Ship Ahoy!

Een mooi oud schip in elkaar zetten en hier uren aan besteden, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel. Maar niet alleen van oude bouwpakketten van oude schepe houden wij, een modern schip kan ook zeker!

Leukste modelbouwpakketten van boten schepen

Door de jaren heen zijn er ontelbaar veel bouwpakketten van klassieke en moderne schepen uitgekomen. En met het grote aantal fabrikanten welke nogal in kwaliteit kunnen verschillen is het soms lastig kiezen wat uw volgende project gaat worden. Wij helpen u met kiezen onze top 10 bouwpakketten!

10. Piraten Schip – 1:72

PIRATE SHIP

Houten piraten schip: Piraterij fascineert mensen vandaag de dag nog steeds. Wie kent ze niet, de verhalen uit de tijd van de 16e tot 18e eeuw, toen vooral in het Caribisch gebied en voor de kusten van Zuid-Amerika de wetteloze piraten hun onheil aanrichten. Ze vielen op verraderlijke wijze schepen aan op zoek naar goud, zilver en geld, om vervolgens weer te verdwijnen onder de bescherming van de duisternis. De piraten verborgen hun buit in veilige schuilplaatsen op een van de vele kleine verborgen eilanden. Daar vonden ze ook een toevluchtsoord voor de oorlogsschepen van de Spanjaarden, Britten en Portugezen. De piraten hadden hun eigen wetten. Hun kenmerkende signatuur: de “Jolly Roger”, de wereldberoemde piratenvlag.

9. Cutty Sark – 1:96

Cutty Sark

Geavanceerde modelbouwkit van de beroemde Engelse thee- en wollen klipper de Cutty Sark: die nu als museumschip in Londen ligt.

8. Black Pearl – 1:150

Black Pearl

Modelkit van het legendarische Black Pearl piratenschip, het schip van kapitein Jack Sparrow uit de filmreeks Pirates of the Caribbean. In het vijfde deel van Salazar’s Revenge wordt Jack geconfronteerd met de angstaanjagende kapitein Salazar, die elke piraat op open zee wil doden. Met de Black Pearl modelkit wordt de film op een speciale manier in uw woonkamer tot leven gebracht.

Lees ook:  Beste bouwpakketten onder 25 euro - Veel keuze!

7. Bismarck – 1:350

Bismarck schip modelbouwpakket

De Bismarck, het vlaggenschip van de Duitse Kriegsmarine, was het grootste Duitse oorlogsschip naast de Tirpitz een bemanning van 2.092 bemanningsleden. In gebruik genomen op 24.08.1940, eindigde het op 18.05.1941 tijdens Operatie Rheinübung. Samen met Prins Eugene werd ze echter al vroeg ontdekt door de Britse luchtverkenningsdienst. Tijdens de ontmoeting met de Hood werd deze op 24.05.1941 door de Bismarck tot zinken gebracht.

6. Mayflower – 1:65

Constructo Modelbouwpakket Mayflower

In september 1620 vertrok het handelsschip Mayflower vanuit Plymouth, een haven aan de zuidkust van Engeland. De vracht van de Mayflower bestond meestal uit wijn en droge goederen, maar op deze reis vervoerde het schip passagiers: 102 van hen, allen in de hoop een nieuw leven te beginnen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Bijna 40 van deze passagiers waren protestantse separatisten – zij noemden zichzelf ‘heiligen’ – die hoopten een nieuwe kerk in de Nieuwe Wereld te stichten. Vandaag de dag noemen we de kolonisten die de Atlantische Oceaan op de Mayflower zijn overgestoken vaak “Pilgrims”.

5. Albatros – 1:55

Albatros

De schoener Albatros werd in 1840 gebouwd op de scheepswerven van Baltimore. Het was uitgerust met een dekbewapening, omdat het gebruikt zou worden voor de verdediging van de Amerikaanse kusten.

De slanke vorm van de romp en het gladde dek waren overgenomen van de Franse fregatten die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog vaak Amerikaanse havens aandeden. De schoener kreeg in de eerste helft van de 18e eeuw zijn definitieve verschijning in de Verenigde Staten en vestigde zich al snel aan beide kusten. De fijne, gladde romp zorgde voor een goede hanteerbaarheid.
Het schip was voornamelijk gewijd aan de handel en de diepzeevisserij.

Lees ook:  Tips voor plastic modelbouwpakketten - Doe het goed!

4. Trimaran Merihobus – 1:50

Ugears Houten Modelbouw - Trimaran Merihobus

Het Trimaran model is een klassieke zeilboot met meerdere rompen, ontworpen om veel details te laten zien, zoals lieren, tuigage en rompen, waardoor ze een zeer realistische miniatuur kopie is van echte prototypes.

De romp van de zeilboot is gemaakt in de “skelet” stijl om een goede zichtbaarheid van het mechanisme en het ontwerp van de zeilboot te garanderen, inclusief details zoals schotten, frames en balken. Het achterste roerblad wordt gestuurd door de touwen die via de pontons verbonden zijn met het hoofdwiel op de achtersteven. De hydrofines aan de zijkant van de pontons maken het model stabiel, terwijl het een visueel effect van de hoogte van het model creëert. De zijpontons zijn aan de romp bevestigd met een laadframe dat is afgestemd op de stijl van de romp.

Het grootzeil en voorzeil op de mast kunnen net als op echte trimarans worden vastgezet of ingehaald. Het grootzeil is op de mastgroef geplaatst. Aan de voorkant onder de boegspriet bevindt zich de liertrommel van het stagzeil. Zeilbomen worden bediend door een hendel die de plaat van de giek trekt.

3. U.S.S. Enterprise – 1:720

U.S.S. Enterprise

De nucleair aangedreven U.S.S. Enterprise is het eerste vliegdekschip in zijn soort en is een van de grootste schepen ooit gebouwd. Op 25.11.1961 werd dit gigantische vliegdekschip in dienst gesteld. Acht watergekoelde reactoren genereren een totale output van 300.000 pk, waarmee het schip een gemiddelde snelheid van 35 knopen bereikt. De waterverplaatsing is 75.700 ton en de cockpit is 76,8 meter breed. Er zijn gemiddeld 414 officieren en 4.260 bemanningsleden aan boord.

Lees ook:  8 Tips om je schaalmodellen te verbeteren

Aangezien de onderneming door haar nucleaire aandrijving onafhankelijk is van externe bevoorrading, zijn er grote brandstofdepots beschikbaar voor de vliegtuigen aan boord van het vliegtuig. De grootste en modernste vliegtuigen van de Amerikaanse marine kunnen worden ingezet vanuit de Enterprise.

2. H.M.S. Victory – 1:225

H.M.S. Victory

De H.M.S. Victory was het vlaggenschip van admiraal Lord Nelson in de Slag om Trafalgar in 1805, en met dit schip aan het hoofd van zijn vloot behaalde hij een indrukwekkende overwinning op de schepen van Napoleon, maar raakte hij fataal gewond. De Victory heeft tot op de dag van vandaag overleefd en ligt voor anker in Portsmouth England.

1. 100 Jaar Titanic – 1:400

Revell Boot 100 Jaar Titanic - Bouwpakket

De kiel van de Titanic werd op 31 maart 1909 gelegd, ongeveer vijftien weken later, nadat het zusterschip Olympic op de kiel was gelegd. Beide stoomschepen werden tegelijkertijd gebouwd en uitgerust met een maximum aan elegantie en luxe. Het was de bedoeling om beide stoomschepen in te zetten in de prestigieuze transatlantische dienst van de White Star Line. Twee jaar later, op 31 mei 1911, droeg de Noord-Ierse scheepswerf Harland & Wolff de voltooide Olympische Spelen over aan de rederij en werd de Titanic op dezelfde dag rond 12.15 uur te water gelaten. Met een lengte van 269,04 m, een breedte van 28,19 m en een tonnage van 46.329 brt overtrof het alle tot dan toe gebouwde schepen en was het in 1912 het grootste schip ter wereld.

Op zoek naar iets minder traditioneels? Bekijk dan de leukste metalen bouwpakketten of de leukste Star Wars bouwpakketten ook eens!