Meteen naar de inhoud

Beste Star Wars modelbouwpakketten – Herleef de strijd!

Op deze pagina

Wie is er niet mee opgegroeid? Star Wars. Een echte icoon in de wereld van film liefhebbers. En de franchise is zo ontzettend groot geworden dat het ook aan de modelbouwers niet onthouden is gebleven. Gelukkig maar, want nu kunnen wij zelf de voertuigen die we op het grote scherm gezien hebben namaken!

Leukste Star Wars modelbouwpakketten

Maar wat zijn nu echt de mooiste bouwpakketten van de Star Wars franchise die u vandaag de dag kunt vinden?  Wij zijn voor u op onderzoek uitgegaan en hebben de onderstaand 10 bevonden als de beste van de beste. Lees dus snel verder en vind uw volgende project!

10. ARC-170 Fighter

ARC-170 Fighter

De ARC-170 gevechtsvliegtuig wordt door clones bestuurd en gebruikt voor gewapende verkenningsvluchten.

9. TIE Interceptor

TIE Interceptor

De TIE Interceptor, die doet denken aan een dolk, is afgeleid van de TIE Fighter.

8. Obi Wan’s Jedi Star fighter

Obi Wan’s Jedi Star fighter

Star Wars schip van Obi Wan Kenobi toen hij Anakin Skywalker’s leraar was. Het ruimteschip is vooral te zien in de openingsscène van Episode II. Net als zijn leerling Anakin Skywalker vertrouwt Jedi Master Obi-Wan Kenobi op de behendige Eta-2 Star Hunter. Met de beide ruimteschepen kun je een van de vele gevechten uit de Clone Wars tot leven brengen.

7. Star Wars – Jakku Combat Set

Star Wars - Jakku Combat Set

TIE-Fighter en Millennium Falcon in één set! Met de Jakku Combat Set kun je scènes uit Star Wars op een fraai realistische manier nabootsen. De Millennium Falcon is in gebruik voor de goede kant en vliegt ultrasnel. De donkere kant van de Force wordt uitgebeeldin de TIE-Fighter ruimteschepen en jaagt overal de Millennium Falcon op.

Lees ook:  Zo help je je kinderen bij het vinden van een leuke hobby

6. Snowspeeder

Snowspeeder

De gemodificeerde T-47 Airspeeder, geproduceerd door Incom Corporation, bereikt een snelheid van 1100 km/u met de naverbrander, maar is niet geschikt voor ruimtevluchten. Als een van de meest populaire type straalvliegtuigen in het Star Wars universum, is de T-47 op bijna elke geïndustrialiseerde wereld te vinden. De opstandelingen die de T-47 bewerkt hebben, staat bekend als de Snowspeeder en wordt gebruikt in de Battle of Ice Planet Hoth om de naderende AT-AT in toom te houden. De wijzigingen omvatten ook technische aanpassingen om de onmiddellijke bevriezing van de aandrijfsystemen het hoofd te kunnen bieden. De piloot, die de cockpit ruggelings deelt met de schutter, kan de volledige wapencontrole en navigatie overnemen indien nodig.

5. Star Wars EP7 Special Forces TIE Fighter

Metal Earth Star Wars EP7 Special Forces TIE Fighter

De TIE/SF, een tweezits gevechtsvliegtuig dat gebruikt wordt door de elite Special Forces piloten van de First Order, beschikt over wapens die veel krachtiger zijn dan een standaard TIE, die laserkanonnen combineren met een zware geschutskoepel en een granaatwerper. Special Forces TIEs hebben hyperdrives, deflector schilden en hoogrendementscellen die extra vermogen leveren aan boord van systemen. Deze veelzijdige aanvalsschepen worden gebruikt voor alles van verkenning tot gevechtsoperaties.

4. Imperial Star Destroyer

Imperial Star Destroyer

De pijlvormige Imperial Star Destroyer is een krachtig slagschip. Alleen al de aanwezigheid van dit meest karakteristieke slagschip van de keizerlijke vloot in een sterrensysteem laat zien hoe belangrijk het is voor het Galactische Rijk.

3. Millennium Falcon

Millennium Falcon

Modelkit voor het Corellian transportschip, de Millennium Falcon, een van de snelste en best uitgeruste schepen in de melkweg.

Lees ook:  Tijdperken van modeltreinen in Nederland, Belgie en Duitsland

2. Star Wars R2D2

Metal earth Star Wars R2D2 - Bouwpakket

R2-D2 is een robot karakter in het Star Wars Universe. Een Astromech droid is een belangrijk personage in alle Star Wars Films.

1. Star Wars X-Wing

Metal earth Star Wars X-Wing - Bouwpakket

Een starfighter uit de originele Star Wars trilogie en het uitgebreide universum. Ze worden gezien als de primaire onderschepper en strijder van de Rebel Alliance en de Nieuwe Republiek.

Houdt u ook zoals zovelen van ons van een wat andere stijl, bijvoorbeeld de metalen bouwpakketten die ook in deze lijst teruggekomen zijn? Neem dan eens een kijkje bij onze lijst met top 10 leukste metalen bouwpakketten.