Ga naar de inhoud

Zo help je je kinderen bij het vinden van een leuke hobby

Hobbies voor kinderen

We hebben in het verleden besproken hoe hobby’s u kunnen helpen in uw dagelijks leven. Naast het hebben van iets leuks te doen tijdens je vrije tijd, zal het hebben van een hobby ook stress verminderen en je algehele geluk verbeteren. Als je kinderen hebt, hoe oud ze ook zijn, moet je als ouder proberen hen aan te zetten tot het vinden van interesses en hobby’s waar ze nog jaren plezier aan zullen beleven.

Dit kan eenvoudiger gezegd zijn dan gedaan, en proberen ze op een hobby te richten zonder ze te dwingen kan lastig zijn als je de geheimen niet kent. Laten we eens kijken naar een aantal nuttige tips die we hebben gezien van ouders over de hele wereld die je kinderen kunnen helpen bij het vinden van de hobby waar ze van houden!

Denk na over hun vaardigheden

U kent uw kinderen beter dan wie dan ook, dus alleen u kunt hun natuurlijke vaardigheden en talenten bepalen. Als je ze hebt zien groeien, welke talenten of vaardigheden hebben ze dan van nature die zich kunnen vertalen in een productieve en duurzame hobby? Zijn uw kinderen sportief of blijven ze graag binnen? Zijn ze gericht op details of laten ze hun gedachten dwalen, of zitten ze barstensvol creativiteit?

Schrijf een paar van de vaardigheden of talenten die je in de loop der jaren hebt waargenomen op en houd ze in gedachten voor de volgende stappen.

Lees ook:  Tijdperken van modeltreinen in Nederland, Belgie en Duitsland

Brainstormen

Met deze talenten of vaardigheden in gedachten, probeer aan hobby’s te denken die effectief gebruik kunnen maken van hun natuurlijke capaciteiten. Bijvoorbeeld, als uw kind is gericht op details, misschien kan modelbouw dan een goede hobby zijn. Hierbij moeten ze namelijk nauwgezet een reek stappen voltooien. Als ze meer vrije expressionisten zijn, kan schilderen misschien een betere hobby zijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en we raden u ten zeerste aan om online te zoeken naar verschillende hobby’s met betrekking tot verschillende vaardigheden in plaats van alleen op uw eigen ideeën te vertrouwen. Je zou verbaasd zijn over het soort hobby’s die er tegenwoordig zijn!

Begin met twee hobby’s

Nu komen we bij de aanpak. Het is belangrijk dat u uw kind niet in één hobby vastzet, maar dat u er een paar voorstelt waarvan u denkt dat ze er plezier aan zullen beleven. U wilt ze niet vanaf het begin overweldigen met een lange lijst van hobby’s en activiteiten, want ze zullen het moeilijk hebben om te kiezen. In plaats daarvan, kies er een of twee waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Vertel ze hoe hun natuurlijke capaciteiten goed passen bij de hobby en dat ze het misschien wel leuk vinden. Als de hobby’s materialen nodig hebben zoals spoor- of modelbouw, koop dan een starterset voor hen en plan een weekendje uit dat je met hen samen gaat bouwen.

Als ze niet toehappen, geef niet op

Als kinderen jong zijn, zijn ze vaak geïnteresseerd in een verscheidenheid aan verschillende dingen door de jaren heen. Als ze een van uw ideeën leuk vinden, maar ze na een maand alweer afhaken, laat u zich dan niet ontmoedigen; blijf nadenken over nieuwe hobby’s die ze interessant kunnen vinden en probeer ze in de juiste richting te sturen.