Meteen naar de inhoud

Beste bouwpakketten onder 15 euro – mijn aanbevelingen

Op deze pagina

Het is niet altijd nodig veel geld aan een leuk bouwpakket uit te geven. Zo zijn er zeker voor beginnende bouwers hele leuke pakketten te krijgen voor onder de 15 euro.

Top 10 bouwpakketten tot 15 euro

Hieronder behandelen we de 10 leukste bouwpakketten die je voor minder dan 15 euro kunt krijgen. Verwacht niet super complexe modellen, maar je kunt hier wel degelijk plezier aan beleven!

10. Revell Bell UH-1D Sar Duits Vliegtuig

Bell UH-1D SAR

De UH-1D is met meer dan 7000 gebouwde machines de meest gebouwde helikopter van de westerse wereld. Het heeft een uitstekende reputatie, wordt beschouwd als een van de veiligste vliegtuigen en kan grote ladingen meenemen via twee grote schuifdeuren. De Luftwaffe gebruikt haar UH-1D voornamelijk voor SAR-missies om te voldoen aan internationale veiligheidsverplichtingen.

9. Airbus Helicopters EC135 ANWB Revell – 1:72

Airbus Helicopters EC135 ANWB Revell

De EC135 is een van de modernste lichte helikopters. Het interieur biedt ruimte voor complete reddingsmiddelen. De gesloten staartrotor vermindert het geluidsniveau en de kans op ongelukken. De hulpverlening bij ongevallen wordt aanzienlijk verbeterd door het gebruik van helikopters die bemand worden door artsen in noodgevallen. Om deze reden gebruikt de ANWB Medical Air Assistance de EC135 meerdere malen als reddingshelikopter.

8. B17 Flying Fortress – Metaal

Metal Earth Modelbouw 3D B17 Flying Fortress - Metaal

De Boeing B-17 Flying Fortress is een viermotorige zware bommenwerper die in de jaren dertig van de vorige eeuw is ontwikkeld voor het United States Army Air Corps (USAAC). Concurrerend met Douglas en Martin voor een contract om 200 bommenwerpers te bouwen, presteerde de Boeing entry (prototype Model 299/XB-17) beter dan de beide concurrenten en overtrof de prestatiespecificaties van de luchtmacht. Hoewel Boeing het contract verloor (aan de Douglas B-18 Bolo) omdat het prototype neerstortte, bestelde de luchtmacht nog 13 B-17’s voor verdere evaluatie. Vanaf de introductie in 1938, evolueerde de B-17 Flying Fortress door middel van talrijke ontwerpvooruitgangen en werd de derde meest geproduceerde bommenwerper aller tijden, achter de viermotorige B-24 en de tweemotorige Ju 88 met meerdere motoren.

Lees ook:  Beste modelbouwpakketten van boten en schepen - Ship Ahoy!

7. Revell Fokker D VII

Revell Fokker D VII Modelset

De Fokker D VII was veruit de beste Duitse jager uit de 1ste wereldoorlog, hij domineerde de lucht vanaf januari 1918. Motor: 6 cilindervormige BMW III motor met 185 pk, maximale snelheid: 200 km/u op 1000 m hoogte.

6. Revell Spaans Galjoen

Revell Model Set - Spaans Galjoen

In de tweede helft van de 16e eeuw werd in Europa het zeewaardige galjoen in gebruik genomen. Het belangrijkste kenmerk van deze zwaar bewapende schepen was hun slanke rompvorm, wat goed was voor de snelheid. Het model toont een kleiner galjoen uit de Middellandse Zee.

5. Revell Spitfire Mk.V Brits Vliegtuig

Spitfire Mk.V

De basis Mk V was een Mk I met de Merlin 45 serie motor. Deze motor leverde 1.440 pk (1.074 kW) bij het opstijgen, en bevatte een nieuw eentraps superchargerontwerp. Door verbeteringen aan de carburateur kon de Spitfire ook zero gravity manoeuvres toepassen zonder problemen met de brandstofstroom. Verschillende Mk I en Mk II airframes werden door Supermarine omgebouwd tot Mk V standaard en begonnen vanaf begin 1941 met de uitrusting van gevechtseenheden. Het merendeel van de Mk V’s werd gebouwd op Castle Bromwich.

4. Revell P-51D Mustang

P-51D Mustang

De P-51 Mustang was een van de beste gevechtsvliegtuigen uit de 2e wereldoorlog en bleek zeer wendbaar en snel te zijn. De P-51D bereikte een topsnelheid van 721 km/u en werd vooral gebruikt als escortejager voor bommenwerpers.

3. Tomcat F14A 1:144

Tomcat F14A

Meer dan 30 jaar lang was de behendige F-14 een van de meest capabele en krachtige onderscheppers ter wereld en verwierf hij een legendarische reputatie bij de Amerikaanse marine. Vooral de mogelijkheid om een groot arsenaal aan wapens te dragen maakte hen beroemd, vooral de AIM-54 Phoenix geleide raket. Topsnelheid: boven Mach 2.

Lees ook:  De 10 beste metalen modelbouwpakketten - verrijk uw verzameling

2. Revell MS Longbow Apache – 1:144

MS Longbow Apache

De AH-64D Longbow Apache is momenteel ’s werelds meest geavanceerde, veelzijdige en bewapende gevechtshelikopter. Deze gemoderniseerde versie van Apache werd zeer effectief gebruikt door het Amerikaanse leger in de Golfoorlogen van 1991 en 2003. De langeafstandsradar kan worden gebruikt voor persoonlijke bescherming, maar is ook in staat om tot 1000 potentiële doelwitten nauwkeurig te detecteren en 128 vijanden te identificeren, en automatisch de aanvalsmodus van maximaal 16 door Hellfire geleide wapens te prioriteren.

1. Revell Boeing 747-200

Revell Boeing 747-200 Modelset

Tot 2005 was de Boeing 747 – in de volksmond bekend als de Jumbo-Jet – het grootste commerciële vliegtuig ter wereld. Na de eerste vlucht in februari 1969 en de eerste serieversie vonden er onder de aanduiding 747-200 wijzigingen plaats met krachtigere motoren en een grotere brandstofcapaciteit.