Meteen naar de inhoud

Märklin My World, beste model treinset voor kinderen?

Op deze pagina

Dat spoorbanen bouwen niet de ideale hobby voor jonge kinderen is, is geen hele rare gedachten. Het is geen goedkope hobby, heeft kwetsbare en kleine onderdelen en vraag redelijk wat technische kennis om er echt van te kunnen genieten. Gelukkig heeft Märklin daar wat op verzonnen met een speciale serie die uitgegeven is onder de naam Märklin My World.

Op deze pagina behandelen wij wat Märklin My World precies in houdt, voor wie het bedoeld is en geven wij wat advies voor uw aankoop. Als u niet zeker bent over de beste keuze voor uw kind, laat u dan informeren in de speciaalzaak!

Märklin My World

Marklin My World is de spoorbaan speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De focus is gelegd op de grote van de modellen en de robuustheid hiervan. Dit zorgt er voor dat het goed past bij het speel plezier van kinderen. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan het veilig maken van de onderdelen, zodat deze niet makkelijk los kunnen raken.

  • Alle treinen worden met batterijen of accu’s gevoed, hebben kindvriendelijke magneetkoppelingen, infraroodbesturing en licht- en geluidsfuncties.
  • Startsets hebben stabiele kunstofrails die met Märklin C-rails uit te breiden zijn.

Dat de sets met C-rails uit te breiden zijn zorgt er voor dat de overgang naar de ‘standaard’ H0 schaal op latere leeftijd makkelijk verloopt en u niet al het aangeschaft materiaal van de hand hoeft te doen. Lees hier meer over de verschillende schalen.

Als laatste is het voor kinderen ook altijd leuk om onderdeel uit te maken van een club. Speciaal voor de jonge leden heeft Märklin de Märklin My World Club in het leven geroepen. Als lid ontvang je 4 keer per jaar een leuk magazine met allerlei treingerelateerde spel en bouw tips. U kunt meer over deze club lezen op de website.

Lees ook:  0-schaal treinset of treinbaan voor kinderen, goed idee of niet?

Beginner sets

Als je begint is het fijn als je gelijk een complete set met onderdelen kan kopen in één doos. Speciaal hiervoor zijn de beginners sets uitgebracht. In deze dozen zit een complete baan, trein, wagons en alle andere benodigdheden zodat je direct aan de slag kunt!

Starters set voor kinderen 1: “ICN”

Prijs +- 60 euro

Trein met batterijaandrijving en magnetische koppelingen tussen de afzonderlijke wagens. Vast gekoppelde eenheid bestaande uit een gemotoriseerde motorwagen en een personenwagen met geïntegreerd batterijcompartiment. De trein heeft 3 snelheidsinstellingen voor vooruit en achteruit rijden, 3 geluidsfuncties en een twee seinen bovenaan.

 

Starters set voor kinderen 2: “Regional Express”

Prijs +- 70 euro

De trein heeft een batterijaandrijving en magneetkoppelingen tussen de afzonderlijke wagens. Er is een vast gekoppelde eenheid bestaande uit een gemotoriseerde diesellocomotief en een tweetrapsrijtuig met ingebouwde batterijhouder. De trein heeft 3 snelheidsniveaus in zowel voorwaartse als achterwaartse rijrichting, 3 geluidsfuncties en driedubbele koplampen.

Starters set voor kinderen 3: “Lint”

Prijs +- 80 euro

Trein met batterijaandrijving en magnetische koppelingen tussen de twee delen van de trein. Motor, accu en alle elektronica zijn ontoegankelijk voor kinderen in het gemotoriseerde treingedeelte. De trein kan worden opgeladen met de meegeleverde laadkabel. Het tweede deel van de trein is voorzien van een afneembaar dak en interieur voor diverse speelmogelijkheden. 3 snelheidsniveaus, elk voor vooruit en achteruit rijden, evenals 3 geluidsfuncties en een twee lichtpieksignalen kunnen worden bestuurd via het kindvriendelijke infrarood-chassis.

Starters set voor kinderen 4: “Intercity”

Prijs +- 90 euro

Trein met batterijaandrijving en magnetische koppelingen tussen de afzonderlijke wagens. Vast gekoppelde eenheid bestaande uit een gemotoriseerde diesellocomotief en een reizigersrijtuig met geïntegreerde batterijruimte. De trein heeft 3 snelheidsinstellingen voor vooruit en achteruit rijden, 3 geluidsfuncties en een koplampsein met drie lichten. Voor een uitgebreide kennismaking met de spannende wereld van de spoorwegen bevat de startersset een batterijgevoed sein, een manuele spoorwegovergang en een perron.

Lees ook:  Speelgoed en elektrische treinen voor kinderen, een handleiding voor ouders.

Starters set voor kinderen 5: “Goederentrein”

Prijs +- 110 euro

Locomotief met batterijaandrijving en magnetische koppeling aan de achterzijde van het voertuig. Motor, accu en alle elektronica zijn ontoegankelijk voor kinderen. De locomotief kan met de meegeleverde laadkabel worden geladen. De Märklin Power Control Stick is geschikt voor kinderen en kan 3 snelheidsniveaus voor vooruit- en achteruitrijden regelen, evenals 3 geluidsfuncties en een pieksignaal van drie lichten. Containerwagens met magnetische koppelingen. De voor kinderen geschikte containers kunnen worden geopend en geladen. Een vast metalen deel in de containers maakt magnetisch laden mogelijk bij gebruik in combinatie met het laadstation.

Leuke toevoegingen voor je eerste baan

Naast de beginners sets biedt Märklin ook veel uitbreidingen aan die leuk aan een eerste baan toegevoegd kunnen worden. De hierna besproken onderdelen zijn absoluut geen must om te kunnen genieten van je eerste baan, maar als je al een tijdje met een beginners set speelt is het misschien leuk om deze wat uit te breiden. Hierna bespreken wij een aantal in onze ogen zeer leuke uitbreidingen.

Toevoeging 1: Set met kunststof rails

Prijs +- 25 euro

4 Rechte rails (lengte: 188,3 mm), 7 rechte rails (lengte: 171,7 mm), 2 gebogen rails (wisselbocht), 1 wissel links en 1 wissel rechts van stevig kunststof geschikt voor kinderen. Instructies met verschillende montagemogelijkheden zijn inbegrepen.

Optimale aanvulling op de Märklin my world starterspacks. Maakt een breed scala aan spooruitbreidingen mogelijk.

Aanvulling 2: Set met wissels

Prijs +- 15 euro

1 Wissel links en 1 wissel rechts, evenals de 2 bijbehorende gebogen rails (wissels), gemaakt van stevig, kindvriendelijk kunststof.

Lees ook:  Waarom de modelbouw hobby zo goed is voor kinderen

Aanvulling 3: Set met stootblokken

Prijs +- 10 euro

3 Stootblokken om als uiteinde te gebruiken voor rangeerplekken.

Aanvulling 4: ICE wagons

Prijs +- 17 euro

Met nieuwe ICE wagons kan je je huidige trein langer te maken.

Aanvulling 5: Spoorwegovergang

Prijs +- 10 euro

Een spoorwegovergang als aanvulling op je baan. Zorgt er voor dat kinderen ook een plek hebben om auto’s, vrachtwagens en bussen in hun baan op te nemen.