Meteen naar de inhoud

Speelgoed en elektrische treinen voor kinderen, een handleiding voor ouders.

speelgoed en elektrische treinen voor kinderen

Op deze pagina

Speelgoedtrein Dos en Don’ts

Dit artikel over speelgoedtreinen en elektrische treinen is nogal lang. Misschien wil je niet alles in één keer lezen. Maar voordat je geld uitgeeft aan elektrische treinen voor je kind lees deze punten toch even goed door.

Elektrische treinen: Ouders maken het verschil

Het feit dat je deze pagina hebt gevonden betekent waarschijnlijk dat je een ouder, grootouder, oma, tante of oom bent op zoek naar informatie over speelgoedtreinen voor een speciaal kind in je leven. Nou, ze zijn een gelukkig kind om iemand als jij te hebben. Veel mensen zouden gewoon naar een speelgoedwinkel gaan en het eerste ding, of het goedkoopste wat ze zien, pakken. Ook hoor je mensen dingen zeggen zoals dat hun driejarige een treinset kreeg omdat papa er een wilde. Wat papa wil is misschien niet de beste keuze voor een kind. Je zorgt ervoor dat je genoeg onderzoek doet, dat maakt het verschil. Het zal helpen om de treinen die je voor hen koopt, specialer te maken. En uw kind kan veel leren van zijn of haar treinen. Laten we het dus hebben over speelgoedtreinen!

Waar moet ik beginnen?

Uiteraard speelt de leeftijd van uw kind een grote rol in de treinen die u voor hen selecteert. Heel jonge kinderen zijn misschien gefascineerd door elektrische treinen, maar ze zullen ze zeker niet in staat zijn om ze op te zetten en te laten rijden. De gangbare opvatting is dat kinderen pas als ze acht jaar oud zijn elektrische treinen moeten krijgen. Persoonlijk zou ik onder supervisie 5 jaar als goed uitgangspunt zien. Echter kunt uzelf natuurlijk het beste inschatten of uw kleine er echt klaar voor is.

Onder de Vijf jaar

Kinderen onder de vijf jaar kunnen goed overweg met duwspeeltreinen. Brio, de Legotreinen en het speelgoed van Thomas de Stoomlocomotief zijn erg populair. Ik bracht vroeger urenlang door met het leggen van houten brio sporen en het laten rijden van de houten treinen.

Lees ook:  Waarom de modelbouw hobby zo goed is voor kinderen

Vandaag de dag is Thomas de Stoomlocomotief de rockster van de speelgoedtreinen voor jongere kinderen. Er zijn veel Thomas speelgoedtreinproducten verkrijgbaar. Maar voor mijn kind zou ik zeker met GeoTrax gaan.

GeoTrax is hot!

Oké…… als ik kinderen zou hebben dan! Maar ik heb veel vrienden die dat wel hebben. GeoTrax werd me voor het eerst aanbevolen door een goede vriend. Met GeoTrax leren kinderen over het aanleggen van een spoorbaan zonder de frustratie dat ze delen van hun baan opnieuw moeten aanleggen omdat de stukken “niet passen”.

Leeftijdsgrenzen? Het zijn slechts richtlijnen

Wat betekent dat? Het betekent dat uw kind geen “leeftijdsgrens” nodig heeft om van het ene niveau van modelspoorbaan naar het volgende te gaan. Tillig Startsets instructies zeggen dat het niet voor kinderen onder de drie jaar is. Amerikaanse sets zeggen niet voor kinderen onder de acht jaar. Duitsland, bekend om de kwaliteit van zijn techniek, verwacht blijkbaar dat hun kinderen sneller kunnen beginnen of overstappen. U bepaalt het uiteindelijk zelf!

Elektrische treinen: Toezicht, ruimte en schaal

Ondanks mijn eerdere opmerkingen moet de eerste elektrische treinset van een kind altijd onder toezicht van een volwassene worden opgesteld en rijden, vooral als het voor het kind nieuw is. De spanningen op de rails en voedingsaansluitingen zijn niet voldoende om een elektrische schok te veroorzaken, dus het is niet minder veilig dan een videogame. Maar de installatie en bediening zijn niet noodzakelijkerwijs intuïtief.

Inrichtingsruimte is de sleutel tot het plezier dat een kind aan zijn modeltrein beleeft. Ook belangrijk is de schaal (grootte) van de geselecteerde treinen.

Lees ook:  Märklin My World, beste model treinset voor kinderen?

Elektrisch treinen vanaf vijf jaar oud

Ik zou een kind beginnen met elektrische treinen rond de leeftijd van vijf jaar….. eerder als ze blijk van aanleg geven. Kinderen van die leeftijdsgroep zullen nog steeds geïnteresseerd zijn in Thomas de Stoomlocomotief sets. Maar beperk je keuzes, of die van hen, niet tot Thomas.

Vanuit educatief oogpunt is het doel van elektrische treinen voor jongere kinderen om hen te helpen bij het ontwikkelen van oog-handcoördinatie. Dit doen ze door de snelheid en rijrichting van hun trein te leren beheersen. Dit is zelfs een aanbevolen praktijk voor kinderen met autisme.

Zoals ik al eerder benoemde over schalen voor kindertreinen, maken de meeste O-schaaltreinen het moeilijk om de rijrichting te controleren. Dit is een van de drie redenen waarom ik geen O-schaal voor kinderen aanbeveel.

Beginnende plattegrond

Wanneer een kind een treinset krijgt, is het volgende wat ze willen meer spoor. Laten we eerlijk zijn, het basisovaal van het spoor dat bij een treinset wordt geleverd is saai! Uw kind heeft waarschijnlijk al een indeling in Brio of GeoTrax gebouwd. Het beperken tot een ovaal is frustrerend. Investeer al snel na het geven van een treinset in een aantal extra stukken spoor.

Ga echter nog niet direct over tot het kopen van wissels voor hen. Blijf bij rechte stukken, bochten en overgangen. Op dit punt kan het geven van bochten met verschillende radii uw kind bekendmaken een aantal zeer fundamentele concepten van geometrie. En ze zullen hun probleemoplossend vermogen bij de aanleg van hun spoor moeten uitbreiden.

Niet alleen rondjes maken

Zonder wissels zijn de opstellingen van de banen van je kind aaneengesloten lussen zijn. Dit betekent niet dat ze vastzitten met een ovaal. Er zijn een aantal soorten continue lussen die je ze kunt leren bouwen; twee keer rond, hondenbeenderen, gevouwen hondenbeenderen, en andere. Er moet genoeg afwisseling zijn om de interesse van een kind vast te houden terwijl ze hun gasregel- en spoorplaatsingsvaardigheden onder de knie krijgen. U kunt veel van deze plattegronden vinden op het web. De startpagina’s van verkopers en de websites van modelspoorfabrikanten zijn goede plekken om te beginnen.

Lees ook:  0-schaal treinset of treinbaan voor kinderen, goed idee of niet?

Vanaf acht jaar aan het landschap werken

Als achtjarige, of misschien wel jonger, kun je je kind kennis laten maken met landschapsarchitectuur.

Ik zou niet beginnen met het bouwen van een permanente inrichting met uw kind, tenzij u, de ouder, een verbintenis aangaat om het project tot een goed einde te brengen. Deze projecten kunnen jaren in beslag nemen.

Tieners kunnen het allemaal

Tieners die serieus zijn over modelbouw zijn klaar om een echte indeling te bouwen. Als je in je kelder of garage plaats kunt maken voor een modelspoorbaan, dan is dat geweldig. Zo niet, help hen om betrokken te raken bij een club. Misschien één waar tieners hun modules bouwen en tonen op shows. Het tonen van een goed gemaakte module kan een groot gevoel van eigenwaarde opbouwen.

Conclusie

Ik hoop dat deze pagina uw fantasie heeft aangewakkerd over het gebruik van modelspoortreinen als educatief hulpmiddel voor uw kind. Ik ben er zeker van dat er nog veel meer nuttige ideeën over dit onderwerp rondzweven op het internet, dus neem het niet alleen van mij aan maar kijk eens goed rond!