Hobbyboek modelbaan. Praktische schakelingen voor het modelspoorwegbedrijf.

12,95

Bekijk

Artikelnummer: 501935479699 Categorie:

Spoorweg modelbouw is een hobby, die al ruim honderd jaar wordt beoefend door jong en oud. Vooral nu iedereen in de laatste jaren de beschikking krijgt over steeds meer vrije tijd wordt de noodzaak groter daarvoor een zinvolle besteding te vinden. Modelspoorweg- bouw is beslist een zinvolle vrijetijdsbesteding. Omdat iedereen op zijn eigen niveau, zich hierin ten volle kan uitleven wat betreft fantasie en creativiteit. Er bestaat reeds een groot aantal boeken op het gebied van de modelspoorwegbouw. Maar in deze boeken ontbreekt meestal iets, namelijk de toepassing van elektronica op de modelbaan. Terwijl elektronica onze modelbaan veel levendiger en interessanter kan maken. In dit boek wordt geen volledig geautomatiseerde baan beschreven, het probeert een richting aan te geven door het behandelen van een aantal algemene principes en de daarvan afgeleide schakelingen.
Omdat niet iedere modelbouwer tevens elektronicus is, worden in het eerste hoofdstuk de allernoodzakelijkste begrippen uit de elektriciteitsleer en elektronica kort besproken, maar zonder moeilijke formules.
Méér kennis is voor het toepassen van de schakelingen niet beslist noodzakelijk. In de volgende hoofdstukken komen dan onderwerpen ter sprake zoals voedingsapparaten, snelheidsregelingen, signalerings-, beveiligings- en automatiseringsschakelingen, als-mede tijdschakelaars, knipperlichtcentrales enz.
Alle schakelingen worden duidelijk besproken en zijn volledig uit-gewerkt. Van een groot aantal worden zelfs de complete printontwerpen gegeven, zodat nabouwen voor niemand moeilijkheden behoeft op te leveren. In het laatste hoofdstuk wordt uitvoerig ingegaan op de praktische realisering, in het bijzonder de gedrukte bedrading.
Kortom: een boek dat thuishoort bij iedere moderne modelspoorbaan.