Scheepshistorie

18,95

Bekijk

Artikelnummer: 500351156210 Categorie:

Scheepshistorie wordt samengesteld medewerkers van de maritieme museums, particuliere verzamelaars, en modelbouwers, beroeps en semi-professionals. Zij zijn de erfgenamen en opvolgers van een roemrijk voorgeslacht van modelbouwers, die met hun maaksels historie hebben ‘geschreven’ op een manier die vergelijkbaar is met dat van de schilders en beeldhouwers uit hun tijd.
Scheepshistorie is daarmee een unieke vorm van communicatie tussen maritiem geïnteresseerden van elk denkbaar niveau over een object dat voor hen allen centraal staat; het schaalmodel als een reconstructie van onze maritieme geschiedenis.
De boeken vormen een onmisbaar document voor bezoekers van maritieme museums. Het biedt hen unieke informatie bij de geschiedenis van de getoonde objecten.
In dit nummer twee zeldzame scheepsmodellen uit de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam. De Batavier II uit 1921 van Rederij Müller & Co en een bijzonder 18e eeuws kuilkorvet dat oorspronkelijk tot de particuliere verzameling van prins Willem Frederik Hendrik behoorde en ook zijn naam draagt.
Het derde onderwerp betreft Witsen’s speeljacht, het is een terugblik op de resultaten van een onderzoek naar de bouwwijze zoals die door Nicolaes Witsen in zijn in 1671 verschenen boek “Aeloude en Hedendaegsche Scheeps-Bouw en Bestier’ werd omschreven in vergelijking met de aanwijzingen van Witsen’s tijdgenoot Cornelis van Yk.