Spoorwegmodelbouw 13: De digitale modelbaan in de praktijk

12,00

Bekijk

Artikelnummer: 501589640933 Categorie:

Het doel van iedere bedrijfsgeoriënteerde modelspoorbouwer is een natuurgetrouw en tegelijk afwisselend bedrijf van treinen, wissels en seinen. En dat liefst zonder gecompliceerde schakelingen en bedradingen.
De digitale meertreinbesturingen scheppen daarvoor de juiste voorwaarden.
Omdat de digitale systemen van de verschillende fabrikanten onderling grote afwijkingen vertonen, is men genoodzaakt om zich op een bepaald fabrikaat te concentreren. Daarom staan in dit boek de besturingen van Marklin en Arnold in hot middelpunt, omdat deze geschikt zijn voor gelijkstroornbanen van alle spoorbreedtes.
De belangrijkste punten, die besproken worden zijn:
– Systeembeschrijving, met uiteenzetting over de combinatiemogelijkheden van de produkten van verschillende fabrikanten.
– Praktijktips met betrekking tot de overstap naar digitale besturingen, de instandhouding van bestaande rijtransformatoren, aanbevelingen voor de keuze van de bedieningsapparatuur, inbouw van de lok-decoders, vragen over de bedrading, tips voor magneet-artikelen en baanbesturingen, alsmede terugmeldingen en treingestuurde kontakten.
– Verklaring van de technische werking van de digitale besturing
en
Bouwbeschrijvingen. Hierbij worden zelfbouwschakelingen beschreven, die kunnen dienen als aanvulling op de door de fabrikanten geleverde apparatuur.