Revell Ruimteschip Star Trek U.S.S. Voyager – 04801 – Modelbouw

56,99

Bekijk

Artikelnummer: 501350607684 Categorie:

Bij zijn eerste opdracht voert de U.S.S. Voyager een zoekactie uit naar een schip van het Maquis, een vrijheidsgroep uit het grensgebied van de Federatie, dat verdwenen is in een nauwelijks geëxploreerd gebied in de Melkweg: de ‘Badlands’. De Voyager vindt het Maquis-schip in het verafgelegen Delta-kwadrant, waar het ruimteschip van de Federatie werd heen geslingerd. Zelfs bij Warp-snelheid zou het bijna vijfenzeventig jaar nodig hebben om naar huis terug te keren. Tijdens een gevecht met de vijandelijke Kazon, offert het Maquis-schip zich op om de Voyager te beschermen. Alvorens het Maquis-schip ontploft, wordt zijn bemanning overgebracht naar de Voyager. Beide erg verschillende bemanningen sluiten daarop aaneen om de jarenlange terugreis naar het verafgelegen Federatiegrondgebied aan te vatten.
De USS Voyager met kenletters NCC-74656, is een van de eerste schepen van de Intrepid-klasse en hoort daardoor bij de modernste schepen van de gezamenlijke sterrenvloot. Het werd ontworpen voor ruimteonderzoek op de lange afstand en beschikt over de tot nu toe krachtigste Warp-aandrijving, die lang in gebruik kan blijven. Ook planetaire tussenlandingen zijn mogelijk. De erg wendbare Voyager beschikt over een 150 man sterke bemanning en weegt nagenoeg 750.000 ton. Hij is wel sneller dan alle vroegere Federatieschepen maar met een lengte van 1.130 voet (344 m) relatief klein. Omwille van zijn taak als research-schip beschikt het enkel over defensieve wapens.
– ruim bemeten, tweedelige schotelsectie
– veelvoudige, afzonderlijke aanbouwdelen zoals een sensorenfalanx, manoeuvremotoren, voorste en achterste sensorenplatformen
– afzonderlijke Warp-gondels
– draaibare pylonen
– vele doorzichtige onderdelen, waaronder Warp-veldgeneratoren, deflector en collectoren
– Shuttle-dok naar keuze open of gesloten te bouwen
– Displaystandaard
– overzichtelijke bouw- en beschilderingsinstructies
– omvangrijk transferblad