Ugears Houten Modelbouw – Toren Windmolen

84,95

Bekijk

Artikelnummer: 501723849148 Categorie:

De houten 3D-modellen van Ugears zijn uniek in de modelbouw. Zodra je de verpakking opent, komt een heerlijke geur van berkenhout je tegemoet en beginnen het plezier en de uitdaging om het model in elkaar te zetten. Maar echt verbazingwekkend wordt het zodra je het model in werking ziet.
Elk model is een kunstwerk op zich met een bijzondere werking door het gebruik van principes uit de mechanica. De modellen zijn gemaakt van berkenhout en technisch geweldig uitgedacht zodat er geen lijm aan te pas hoeft te komen. Bovendien is de handleiding bij elk model zo uitgebreid dat ook een onervaren hobbyist het model in elkaar kan zetten. De verschillende onderdelen zijn genummerd en met behulp van een afbeelding wordt aangeduid welke onderdelen het betreft: de stappen zijn helder en overzichtelijk en bij cruciale stappen wordt aangegeven waar op te letten. Bij elk model wordt gebruik gemaakt van meegeleverde tandenstokers die als assen voor de tandwielen dienen en elk model heeft een eigen uniek hulpstukje voor afmetingen. Om de verschillende tandwielen soepel te laten draaien, wordt aangeraden gebruik te maken van kaarsvet.
De producten van Ugears zijn een geweldig cadeau om te krijgen of te geven en bovendien schitterend verpakt in een luxe cadeauverpakking met venster en elk product levert een opzienbarend meesterwerk als homedecoratie.
Toren Windmolen
De Toren Windmolen van Ugears is meer dan een mechanische puzzel. Het is een spannend avontuur in de geschiedenis van het oude Engeland. Het model is gebaseerd op de Chesterton Windmill, een 17e-eeuwse cilindrische stenen toren windmolen die werd gebouwd buiten het dorp Chesterton, Warwickshire county. Gebouwd rond 1632-33, werd deze unieke constructie met een gewelfde basis vermoedelijk gebouwd door een prominente figuur uit de periode, Sir Edward Peyto die op dat moment eigenaar was van Chesterton Manor. Dit Ugears-model, ontworpen in de stijl van het “Victoriaanse steampunk”, is gebaseerd op een prototype van Chesterton. Het model wordt aangedreven door een afneembare rubberen bandmotor. Nadat de motor is verwijderd, kan de windmolen in een handmatige modus werken, zodat u het fascinerende complexe mechanisme gedetailleerd kunt observeren en onderzoeken. Gebruik een ventilator om uw kinderen te laten zien hoe echte windmolens werken.
Kenmerken
– Geen lijm nodig
– Schaal: 1:50
– 585 onderdelen
– Aanbevolen leeftijd: 14+ jaar
– Meerdere modellen verkrijgbaar
– Inclusief: gedetailleerde meertalige instructies
Productinformatie
– Product: Ugears Houten Modelbouw – Toren Windmolen
– Materiaal: Multiplex berkenhout
– Afmetingen: L 35 x B 48,5 x D 22 cm
– Kleur: Natuurlijk hout
– Afmetingen verpakking: L 38 x B 17 x D 5 cm
– Gewicht verpakking: 1515 gram
– Verpakking: Luxe Gift box
– Merk: Ugears